pirmdiena, 2011. gada 19. septembris

Dārgumu medībās

Nedēļas nogalē beidzot biju savu nosapņoto pūra lādi lūkoties. Bij' man kaut kādā atmiņas stūrī iegūlies skats par lielu lādi vecvectēva vasarnīcas darbarīku un citu krāmu mājiņā.

Lūk, ko samedīju un mājā pārvedu -

Apakšā labajā stūrī tad nu ir tā mana "pūra lāde". Un tā grāmata ir 111 gadus vecas Bībeles vācu mēlē pārpalikumi. Bet vidiņā - rotaļu šujmašīna. Mamma saka, ka tā varētu būt manas tantes.
Mans viens no jaunākajiem izglītošanās plāniem ir vācu valodas apgūšana pašmācības ceļā, audzinot gribas spēku un apzinīgumu, tādēļ lielais prieks par vectēva mācību grāmatām -

5 komentāri:

  1. feini, ka ir tāda vieta, kur, vienkārši parakņājoties, tādus dārgumus var atrast :)
    Vācu valoda pašmācības ceļā - hmmm, vai maz uz pasaules ir tik liels gribasspēks? (Es vācu val. mācījos visu skolas laiku, vidusskolu, augstskolu (pat divas!), maģistratūru, bet doktorantūrā sapratu, ka nu gan pietiek un pierakstījos angļu val. grupā, kur saņēmu sekmīgu vērtējumu, lai gan angļu valodu nekad neesmu mācījusies :D)

    AtbildētDzēst
  2. Tā kā es no vācu valodas ne bū, ne bē neprotu (nu tagad gan mans vārdu krājums kādus 20 sasniedz :D ), tad vismaz spēju vismaz vienkāršas frāzes lietot ceru apgūt, ja nu gadās tai Vāczemē atkal uzrasties... :)

    AtbildētDzēst
  3. Fantastiska lietas! Lāde - tā ārpus visas konkurences:))) Bet arī groziņi ir feini:)) man bērnībā bija tāds līdzīgs - pītais no smalkām stieplītēm:))) rotaļu šujmašīna - vienkārši ekskluzīva! :)))
    Tavai apņēmībai apgūt vācu valodu pašmācības ceļā - RESPEKT:)))

    AtbildētDzēst
  4. Lāde ir laba lieta. Manā īpašumā ir mūslaikos taisīta pūralāde, jo tiešām no tās kāzās pūru dalīju.
    Patīk vācu valodas mācību grāmatu nosaukumi -drošie soļi un priecīgā mācīšanās, ar tādu moto noteikti labi veiksies, bet no savas puses teikšu - Viel Spaß und Erfolg beim Deutschlernen! Noteikti iesaku arī modernāku mācību līdzekli - internetu. Pagājušajā gadā piem.www.deutsche-welle.de(adrese šobrīd varbūt ne tik precīza, bet gudrais internets uzvedīs tevi uz īstā ceļa)uzsāka jaunu mācību filmu rādīt, tā gan nebija gluži iesācējiem, bet varbūt noder. Ja ir interese, varu aizsūtīt arī citas lapas ar online uzdevumiem, arī klausīšanās.

    AtbildētDzēst